Oppdatering Covid-19 fra Bærum Kommune

Idretts- og fritidsaktiviteter som gjelder Idrettshaller (for eks. Bærum Idrettspark men IKKE gymsalene på skolene)

Kultur-, idretts- og fritidsaktiviteter kan holde åpent for barn og unge under 20 år. Det er ikke lov å organisere innendørs idretts- og fritidsaktiviteter for personer over 20 år, som organiserte øvelser, trening og prøver for kor, korps og teater.

Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng kan holde åpent for skolesvømming, organisert svømmetrening og svømmekurs for barn og unge under 20 år. Det er også lov med rehabilitering, opptrening og individuell behandling.

Det er lov med organisert trening for toppidrettsutøvere.

Voksne kan trene ute.

https://www.baerum.kommune.no/…/coronatiltak…

Dagens forskrift stiller som et krav at barn og unge som skal trene i kommunen må ha bostedsadresse i kommunen. Dette har rammet mange barn og unge fra våre nabokommuner hardt, men var et nødvendig grep da smitten (spesielt i Oslo) var på et svært høyt nivå. Smitten er nå redusert også i våre nabokommuner og det anbefales at barn og ungdom for våre nabokommuner nå skal få anledning til å trene med sine venner i Bærum.

Gymsalene på skolene er fortsatt stengt for inne trening og det tilbyr utetrening frem til 30.4 når ny tiltak skal vurderes: Tiltaksnivå i barnehager og skolerEtter anbefaling fra kommuneoverlegen er det rødt tiltaksnivå i barnehager og skoler til og med 30.april. Det planlegges deretter for at gult tiltaksnivå kan innføres hvis dagens smittetrend vedvarer.

🤸‍♀️
🤸
🤸‍♂️
😉

Skribent: bgnimda